Bezárás

Befektetések

 

Az LPP Gépipari befektetései a Dél-Dunántúlon, Kaposváron és Komlón, illetve Budapesten működnek. A társaság portfoliójában kiemelt szerepet játszó Lakics Gépgyártó Kft. (www.lakics.hu) komplex, hegesztett acélszerkezetek előállításával és azok precíz megmunkálásával foglalkozik. A családi vállalat fő profilja a szélerőművek és más energetikai berendezések motor- és generátorházainak a gyártása, amelyeket elsősorban globális multinacionális vállalatok számára készít és szállít.

Az alapanyagbeszerzési igények egy részét a cégcsoportban található acél-kereskedő társaság, az Acél 235 Kft. (www.acellemez.com) elégíti ki. Az Acél 235 Kft. kizárólag melegen hengerelt acéllemezek kereskedelmével foglalkozik, kiemelt figyelmet fektetve  a vastag lemezek forgalmazására.

Az LPP megújuló energiával kapcsolatos portfoliója energiatermelő, valamint naperőművek kivitelezésével és üzemeltetésével foglalkozó (www.solarFM.hu) cégekből áll, ami kellően diverzifikált árbevételi forrásokat jelent az LPP számára. A már termelő napelemprojektek KÁT rendszerűek, de a társaság aktívan részt vesz METÁR projektek fejlesztésében is. A megújuló energia fontos diverzifikációs elem az LPP holdingszintű stratégiájában, kiemelkedő jövedelemtermelő képességgel.

Az ingatlan szegmensben az LPP belső diverzifikációra törekszik üzleti stratégiája kialakítása során. Befektetései között megtalálható csakúgy vidéki nagyvárosban elhelyezkedő kereskedelmi ingatlan, fővárosi apartmanhotel, irodaház illetve hotel fejlesztés. Emellett fontos cél a további diverzifikáció mind az ingatlanok elhelyezkedését, mind a hasznosítás módját illetően.